Cheesecake in doua culori

Astazi am zis sa prepar un desert ceva mai complicat, insa efortul este rasplatit din plin in momentul cand scoatem placinta din cuptor. Placinta va avea doua straturi, unul mai dens si dulce la baza si unul mai usor la suprafata.

DSCN0098 (Copy)


Aveti nevoie de:

500 grame branza Mascarpone;

500 grame branza Ricotta;

Un pachet biscuiti digestivi;

2 pastai de vanilie;

scortisoara pudra;

3 linguri de miere;

O lamaie;

Un iaurt de baut;

Hartie de copt;

o lingura si jumatate de faina;

Cum se prepara:

Prima etapa este sa preparam crema mai densa care va fi stratul de jos.

Intr-un bol punem branza mascarpone, un ou, jumatate de iaurt de baut, continutul a doua pastai de vanilie; 2 linguri de miere, o lingura de faina si scortisoara cam o lingurita si jumatate. Amestecam foarte bine ingredientele.

A doua etapa este sa preparam crema de la suprafata.

In alt bol punem branza ricotta, un ou, jumatate de iaurt de baut, o lingura de miere, jumatate de lingura de faina, o coaja de lamaie rasa fin si sucul aceleiasi lamai. Amestecam bine bine ingredientele pana se omogenizeaza.

A treia etapa este sa montam placinta pentru cuptor.

Captusiti un vas pentru cuptor cu hartie de copt.

La baza puneti un strat nu foarte gros de biscuiti digestivi maruntiti. Deasupra cu grija pentru a nu deranja stratul de la baza punem crema de mascarpone.

Deasupra acesteia presaram cativa biscuiti digestivi pisati mai fin de data aceasta.

Deasupra acestora turnam crema de ricotta.

Lasam vasul 10 minute afara inainte de a il baga la cuptor pentru a se aseza bine ingredientele.

Placinta trebuie sa se coaca cam 50 de minute la 160 de grade.

Cand este gata asteptati sa se raceasca iar daca nu mai puteti de pofta atunci serviti o felie cu putin gem deasupra. Placinta insa este mult mai buna dupa ce a stat cateva ore la rece, crema este mult mai bine inchegata si textura este mult mai densa si untoasa.

DSCN0064 (Copy)

Crema de mascarpone:

DSCN0066 (Copy)

DSCN0067 (Copy)

Crema de ricotta:

DSCN0070 (Copy)

DSCN0067 (Copy)

Pregatirea placintei:

1. Pregatim baza cu biscuiti pisati;

DSCN0068 (Copy)

2. Turnam incet crema de mascarpone;

DSCN0072 (Copy)

3. Presaram deasupra cremei de mascarpone cativa biscuiti pisati;

DSCN0073 (Copy)

4. Adaugam ultimul strat, acela de crema ricotta, dupa 10 minute introducem in cuptor;

DSCN0074 (Copy)

Cand placinta a inceput sa creasca atunci este gata;

DSCN0076 (Copy)

Uitam de sfaturile nutritionistului si ne bucuram de o felie frumos decorata cu putin gem deasupra; 

DSCN0096 (Copy)

DSCN0097 (Copy)

Leave a comment

Filed under Deserturi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s